Att leva med magkatarr..

Nu ska jag göra ett dåligt försök att försöka förklara hur det känns att ha magkatarr.

Jag har levt med magkatarr under hemskt lång tid & det går sällan en endaste dag utan att jag har fruktansvärd magont.

Jag har under en tid i mitt liv besökt sjukhuset nästintill varannan dag tillsammans med mamma när jag hade som ondast. Vi bodde inprincip där. Jag fick prova massa olika tablettkurer & doktorn tryckte & klämde på min ömma mage. Ibland ville jag mest slå till honom för det gjorde så ont.

Jag fick diagnosen kraftig magkatarr.

Så när någon person säger att dom har ont i magen & det är helt vanlig magont som man kan få lite då & då så är det som att jämföra med ett nyp från en myra i jämförelse med min magkatarr. Men det är ju precis som när någon med migrän jämför med vanlig huvudvärk.

Ibland har jag så ont att jag knappt kan andas. Djupa andetag är inte på frågan, korta-kippa efter luft-andetag är allt jag kan åstadkomma. De djupa gör allt för ont.

Jag får ofta för ont för att ens stå upp & behöver därför lägga mej ner eller vika mej dubbelt. Att stå upprätt gör för ont. Ibland tar jag mej inte ens ur sängen.

Jag grinar hemskt ofta av smärtan. Jag får sura uppstötningar & ibland kan jag inte ens hålla maten nere. Lika som att ibland kan jag inte ens äta..

Magen sväller upp som att jag vore gravid & jag ser bokstavligen ut som att jag är gravid.

Dock har jag vant mej vid dessa smärtor & det är något jag lever med varje dag.

Men för er som inte vet hur det känns med magkatarr så skulle jag ville beskriva det med som när du får den där stenhårda fotbollen från killen som skjuter stenhårt rakt i magen så du tappar luften & inte längre kan stå upp. Precis så känns det som.. eller när någon råkar hoppa med knäna rakt i magen på dej & du viker dej dubbelt för det gör så ont.

Några symptom man kan ha när man får magkatarr är givetvis smärtan i magen men även halsbränna, sura uppstötningar, hungersug, illamående samt orolig, gasig mage.


De senaste två veckorna har jag haft väldigt mycket problem med halsbrännan & sura uppstötningar. Ibland har det känts som halsen bokstavligen ska frätas sönder.


Jag har även frätskador på mina tänder på grund av all magsyra som skjuts upp från magen.


Att leva med magkatarr är en viss kamp med tanke på att enkla saker i vardagen kan bli hemskt jobbiga.

Jag försöker dagligen att förbättra mina matvanor & livsvanor för att en dag få slippa smärtan. Dock är det inte det enklaste eftersom det är mycket som ska avstås & man bör tänka på både det ena & det andra.

För att demostrera ska jag göra något jag aldrig trodde att jag skulle göra här i bloggen. Men jag ska visa två bilder, båda tagen idag, en tagen när jag inte hade fått ont i magen ännu & den andra när magkatarren gjorde sitt besök för dagen..

Här är min mage fortfarande i välvarande. Magkatarren känns inte till alls..Här har magkatarren gjort mej sällskap lite senare under dagen.
Jag har oftast ont under kvällarna..Ni ser skillnaden va? Bilderna är tagen samma dag så det har inget med frågan om vikten att göra. Men magen sväller upp & jag ser bokstavligen gravid ut, precis som jag skrev här ovanför.


Men nu ska jag & min elaka mage ta & krypa till sängs. Imorgon väntar faktiskt ett besök hos tandläkaren.

/Maaalin'


RSS 2.0