Det här är bara början..

Svettlana tog sig igenom det. Med stöttning av både Joann och Frida. Svetten forsade av mig men det var det värt. 1 timmes löpning. Nu kan allt bara gå bättre härifrån. Och snart kommer ett halvmaraton kännas som ingenting. Men vi börjar på 1 timme. Och trappar upp det därifrån. 
 
Jag vet att det här kommer gå. Viljan finns där. Och som jag alltid sagt..
 
STYRKAN SITTER I VILJAN.
 

Make yourself proud.

Om någon hade frågat mig för ett år sedan innan allt med Norge kom på tal så hade jag svarat att jag aldrig skulle kunna tänka mig att flytta till Norge och inte heller bo tillsammans med vänner. Eller bo tillsammans med någon, överhuvudtaget.
 
Men att flytta till Norge och bo tillsammans med Frida kan vara mina bästa val jag gjort på länge. Både för min karriärs skull och för min hälsas skull. Jag tar hand om mig själv på ett helt annat sätt här.
 
Angående karriär.. eller ja, karriär och karriär. Att ta sig framåt i arbetslivet åtminstone. Om jag bodde kvar i Söderhamn så hade jag nog haft en jobb jag inte innerst var intresserad av och jag hade nog inte tagit mig någon annanstans på oerhört länge. Här har man helt andra möjligheter och lager är något jag verkligen hoppas på att få fortsätta jobba med. För jag trivs med det.
 
Senare i livet hoppas jag på att få arbeta med något inom träning och kost. Vad vet jag inte.. jag vet bara att jag brinner för det och vill lära mig allt. Jag tror inte PT is the thing for me.. men kanske någonting annat så som kostlära eller nått. Vi får vänta och se vad som sker :)
 
Sen för hälsans skull. Hemma i Söderhamn så hade jag någon sorts press på mig själv som jag inte ens själv kan förklara. Den fanns liksom bara där. Som att jag hade något att bevisa. Och här är den borta. Min magkatarr har varit bättre än på många år sen jag flyttade hit. Det är som att det här är min fristad där ingen kan tvinga mig eller förväntar sig något av mig. Utan all tid här är min. Bara min. Där jag ska göra mig själv stolt och nöjd.
 
Och jag vill tacka mig själv tusenfallt över att jag köpte PT-timmar. Det är det absolut bästa valet jag gjort sedan jag kom hit för mig egna skull. Lyckan jag känner inombords när jag vet att jag ska få träna är obeskrivlig. Det är som jag svävar på rosa moln. Och när detta även kommer ge resultat så kommer jag aldrig mer komma ned.
 
Ser förjävla bitter ut men det var jag ikke. Innan dagens PT-timme :)
 
  
Så jag ber alla mina kära vänner om ursäkt för att det enda jag snackar om är träningar, vad jag gjorde idag, vad jag förbättrade mig på, vad jag vill uppnå, hur man gör si, hur man gör så, vad mitt mål är osv. Men jag försöker dela min glädje och ibland är jag som en tjatig liten gnatmaja som tjatar och gnatar om träning. Ber om ursäkt för det.
 
Men att ha ett mål och en strävan är fan i mig det bästa som finns. 
 
PT-timme igår. PT-timme idag. Cardio ikväll. PT-timme imorgon. Hemresa och vila på torsdag. Förmodligen vila fredag. Sen hoppas jag på några gympass med fröken Nyman på lördag och kanske måndag? :)
 
Och kosten sköter jag bättre än någonsin. 
 
Life is good :)
 
Ta hand om varandra så hörs vi mer.
 
Lika lycklig som jag var den här dagen är jag dagligen numera. Kort från 2006. Avslutning från högstadiet. Sjukt längesen.. 
 

You've made me that much stronger.

Fredagen spenderade jag och Louise resterande del av kvällen till att kika på en helt värdelös film. Men det var åtminstone trevligt vilket fall som :)
 
Lördagen blev det lite fest med fröken Frida. Och söndagen blev en hemmadag framför serier och film.
 
 
Måndag idag och ny vecka. Började veckan på bästa sätt, det vill säga med PT-timme. Gick riktigt bra också och timmen var sjukt skoj :)
 
Sedan har vi hunnit med en liten sväng på stan och en liten fika. Vid 19 tiden hämtade vi upp Johan på stationen. Han och de övriga från jobbresan kom hit idag. Så vi visade honom till Anker, där han ska bo och sedan fick han hälsa på hemma hos oss. Hann inte ses så mycket idag men det lär vi hinna med att göra framöver :)
 
 
Önskade jag hade ett rosa provrum hemma också, så som dom har på Monki..
 
 
Imorgon väntas PT-timme igen och på kvällen väntas även cardio. Onsdagen blir det PT-timme också samt jobbintervju. Sjukt bra dagar såhär innan hemfärd till Söderhamn vill säga.
 
Blir hemma mellan den 28-2 är det tänkt sedan tillbaka hem till Oslo.
 
Fick blombud i lördags också. Ibland är det sjukt nice att ha fyllt år :)
 
 
Nog är blommorna sjukt fina. Jag älskar liljor. Men dom luktar dessutom sjukt illa.. 
 

Det bästa firandet man kan ha..

Den 22 mars för 23 år sedan så föddes jag. Och de som känner mig väl vet att jag avskyr födelsedagar, presenter och överraskningar. Så dagen har varit helt i min smak. Fina gratulationer har jag fått och en liten gåva fick jag av Elixia också :) Dom känns som min andra familj. Jag är ju där lika mycket som hemma nästan :)
 
Började i alla fall dagen med PT-timme som var oerhört rolig.. ville inte gå därifrån när jag var klar nästan. Frida var där och sprang på löpbandet så jag körde en liten, liten, liten löpning på 10 minuter innan vi gick hemöver tillsammans. Så jag fick fira min dag på bästa sätt med PT-timme.. mer än så behövde jag inte :)
 
Väl hemma så satt jag igång med att städa. Dammtussarna verkar ju älska att bo här för dom kommer efter en dag. Men nu är det rent och fint i alla fall och jag är nöjd :)
 
Louise har hängt här med oss halva kvällen också. Väldigt trevligt :)
 
Ego-Malin lägger som vanligt upp en bild på sig själv. Ja, jag är en liten egoist. Men har man inget annat att fota så..
 
 
 

Obsession in the making.

Något jag tycker är oerhört viktigt när man börjar träna är att hitta rätt träningsform. Annars tvingar man sig till träningen istället för att känna - åh, vad roligt det ska bli.
 
Jag har tränat mer eller mindre hela mitt liv. Eller ja, i alla fall sedan nio års ålder. Så jag överdrev väl kanske lite när jag sa hela mitt liv. Började i alla fall med basketen då (och spelade 11 år). Provade på fotboll en sväng i högstadiet. Började därefter simma, promenera rejäla promenader som varade i timmar, gick på gruppass och dylikt. Sedan blev det poledance och aerial hoop.. och tillslut kom gym in i bilden. 
 
Min favoritträning är utan tvekan poledance och aerial hoop. Det är min passion. Skulle gärna vilja prova på aerial silk med.
 
Gym däremot är något jag tidigare avskydde och hatade - men det var på grund av att jag inte visste hur man gjorde, hur man tänkte och hur man la upp ett träningspass. När jag fick veta allt det så förvandlades mitt hat till kärlek. Nu älskar jag de där hantlarna, stängerna och maskinerna. Jag skulle aldrig igen kunna tänka mig ett liv utan dom.
 
Löpning är även något jag alltid tyckt om. Dock inte i någon sorts tävling eller så utan enbart för mig själv. Men i år har jag satt upp ett mål och det är att springa ett halvmaraton här i Oslo den 21 september :)
 
På tal om löpning, körde lite cardio idag med fröken Frida. Det gick sådär och nikeplus appen bråkade med mig så jag fick köra två omgångar.
 
 
Så sök, prova på allt och leta efter just din sorts träning så lovar jag dig att du aldrig kommer vilja sluta träna.
 
Nu måste fröken krypa till sängs då PT-timme väntas imorgon vid 12.
 
En dag ska jag kolla på min kropp i spegeln och tänka "I made it".
 
 
 

Min bäbis ska flytta hit <3

Under gårdagen var jag på intervju hos ett bemanningsföretag och hon sa väl mer eller mindre att jag fick jobbet och kunde börja efter påsk om jag kunde fixa bil. Likaså gällde Frida. Därför har jag bestämt mig för att min pärla gör större nytta här än i Sverige och efter påsk kommer den rulla på nya äventyr här i Oslo :)
 
 
Ingenting är helt 100 %.. men med största sannorlikhet så återvänder vi efter påsken till ett jobb. Ett jobb där man dessutom tjänar förjävla bra <3

Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig..

 
".. om du leker med mig."
 
 
När jag kom till Norge så skrev jag ett anställningsavtal med Egon på Karl Johan efter bara någon vecka. Arbetade där en dag sen så blev det liksom fullt upp med lagerjobbet så jag hann inte med. Jobbade ju även där i lördags och det var dessutom min sista dag då jag helt enkelt inte trivdes och tyckte inte det var värt pengarna. Jag har haft ett jobb tidigare som jag inte trivdes med och det var när jag arbetade på Teleperformance i Söderhamn - och nej, jag gör inte om det. Så jag sa upp mig där och ja, that's it.
 
Såhär mycket trivdes jag:
 
 
Tänkte bara framföra det.
 
Morgonsnygg:
 
 
Idag har det varit en väldigt bra dag. Började dagen med att åka in på Ung Info för att skriva ut lite papper. Sen tog vi oss vidare till en Netcom butik och bytte abonnemang till Chess. Det var helt enkelt ett bättre val för oss - och definitivt billigare.
 
Sen mötte vi upp fröken Louise för en fika. Oerhört trevligt och jag kände mig väldigt social. Något jag inte känt mig den senaste veckan överhuvudtaget, så det var nice :)
 
Vi fikade, jag sökte ett receptionistjobb på ett Best Western hotell (skulle vilja arbeta extra, typ ringhjälp, som receptionist). Sen shoppade vi lite, sprang runt lite på gator vi inte upptäckt och hade en trevlig dag - men ack så kall. Det är fan vinter i luften här i Oslo vill jag lova.
 
Shoppade en fin liten burk till topsen. Detaljer som får mig att trivas ännu bättre helt enkelt. Det är det lilla som gör det :)
 
 
Sen gav Louise upp så jag och Frida shoppade det sista och begav oss hemöver. Väl hemma var jag duktig och skulle laga mat.. men Frida hade köpt en pizza (ni vet sån man slänger in i ugnen) och det såg så gott ut så torsken blev utbytt till pizza - förlåt André
 
Mätt som en plätt glömde ju jag givetvis bort en sak. Efter ca en timme när maten fått smälta lite och jag taggade inför ett pass på löpbandet så öppnar jag dörren och känner en matlukt, kunde inte riktigt tyda vad det var men det luktade rätt gott. Nathalie säger då "ja.. alltså, det var lite bränd sötpotatis i ugnen". DAAAAAMN!! Den hade ju jag glömt bort totalt.
 
 
Så går det när kocken Malin ska göra mat.
 
Haha.. men trotts att den stått där så länge så smakade jag på den och den var fan god. Kastade dock den ändå. Men Frida citerade mig på fb:
 
"Frida Charlotte Lindberg "Det värsta är att det luktar inte bränt bränt, utan bränt gott! Jag tänker fan äta dom."
 
Haha :)
 
Vi gick i alla fall ned till Elixia och ställde oss på löpbandet. Benen var tunga idag men vi tog oss igenom det. 40 minuter hann jag med innan det var dags att gå hem och Elixia stängde för dagen. Alltid något :)
 
 
Helt slut checkade jag ut och gick hem till duschen.
 
 
Har förresten köpt världens finaste body lotion. Coconut shimmer body lotion från The body shop. Ni som känner mig vet att jag är helt tokig i allt som glittrar - och givetvis ska även min kropp göra det, haha.
 
 
Dessutom luktar den fantastiskt gott :)
 
Imorgon väntas först PT-timme och sedan intervju på eftermiddagen. Livet leker här i Oslo. Nu hoppas jag på att vi allihopa (jag, Louise och Frida) får jobbet. Vi har alla bokad intervju imorgon i alla fall så håll era tummar för oss :)
 
Avslutar inlägget med lite egokort.
 
 
Ta hand om er :)
 

If you love it like I love it..

"and you feel what I feel inside
if you want it like I want it
then baby let's get it tonight."
 
 
Innan jag berättar om min dag så vill jag bara säga hur fantastiskt lycklig jag känner mig. Mina vänner, min familj, träningen.. allt känns precis så som jag önskade det skulle kännas :) Det enda som fattas är ett nytt jobb.
 
Måndagen började med ett härligt pass på gymmet med min PT. Jag har dessutom redan träningsvärk så passet gav utdelning om man säger så. Jag älskar träningsvärk. Det måste vara bland det bästa som finns. Då känns det ju verkligen att musklerna fått jobbat :)
 
PT-passet imorgon är flyttat fram tills på onsdag, la även in ett till pass på fredag. Vad mer kunde jag önska mig på min födelsedag? Fredag + födelsedag + PT-timme = perfekt!
 
Annars har det inte hänt speciellt mycket idag, jag har donat massa här hemma och kikat film med Frida
 
Blev lite måndagslyx till filmen också :)
 
 
Kort inlägg idag, ville bara säga hej :)
 
Imorgon är det cardiotisdag, love <3
 
På återseende!
 
 

The moment you own it..

.. you better never let it go.
 
 
Ibland behöver alla en komplimang och en push i vardagen. Idag har det varit en tung dag för fröken och det beror nog på av allt onyttigt som åkt ner i denna mage under helgen som varit. Likaså så saknar jag min familj idag <3
 
Men imorgon väntas PT-timme, likaså på tisdag. Så då behöver jag inte ha så dåligt samvete för vad som slank ner i helgen.
 
Det här är min prioritering på gymmet, samt rumpan. Det är vad jag behöver stramas åt mest och bygga mer muskler på. Så hårdkörning får det bli minsann.
 
 
En dag ska magrutorna sitta där så fint.
 
De gånger jag får komplimanger så tar jag oftast åt mig. Jag känner liksom att jag är värd att ta åt mig av det och det borde alla få tillåta sig känna tycker jag.
 
Min fina syster Louise skrev till mig nyligen på facebook dessa ord efter vi diskuterat vad jag vill uppnå med min träning:
 
"Men är det någon som har det drivet så är det ju du! Du kommer att lyckas. Med din målmedvetenhet och envishet. Tror på dig jag. Good luck :)"
 
En gammal bild från 2009 på mig och systeryster Louise får pryda dagens inlägg:
 
 
Likaså minns jag en komplimang min vän Astrid sa en gång till mig när jag hade en tung dag på gymmet. Hon sa att hon var avundsjuk på mina benmuskler och jag minns att jag bara blev helt varm inombords.
 
Jag är avundsjuk på hennes magmuskler jag med, haha :)
 
Jag och Astapasta:
 
 
Dags att avrunda.
 
På återséende!
 

Du frågade vem som förstört mig..

.. och jag gav dig inget svar.
 
Idag har jag hängt med min kära sambo hela dagen lång, vilket jag förövrigt gör nästintill vareviga dag vecka in och vecka ut men ändå. Vi tog oss en tur till Godte slottet och köpte alldeles för mycket godis och lite dricka och givetvis följde även en påse ostbågar med mig ut därifrån.
 
Bild på oss från här om dagen:
 
 
Magen har bråkat en hel del idag, av olika orsaker som jag är medveten om så inget att oroa sig över direkt. Men blev en hemmakväll i alla fall. Sambo nummer två, nämligen Nathalie joinade oss lite senare också. Vi har kört lite musikquiz (jag gick ut hårt i början men fick dessvärre gratulera henne till vinsten). 
 
Sitter för stunden och äter kvarg. Vilket jag skulle kunna leva på om jag fick. 
 
Imorgon ska jag jobba en stund på Egon, likaså söndag. Sista gången jag arbetar där då jag sagt upp mig. Jag tycker inte det är värt att ha ett arbete där man inte trivs helt enkelt. Då är jag hellre arbetslös.
 
Jag och löpbandet var inte alls överrens igår. Hade ställt mig in på 45-60 minuters cardio men nej, 15 minuter fick det bli innan jag riktigt grinig gick av löpbandet och gick hem. Ibland får man känna sig besegrad.
 
 
 
På återséende!
 

Fanns det en plats i hennes värld för två?

Denna dag började med intervju tillsammans med både Frida och Louise. Vi var på ett bemanningsföretag där dom såg det positivt att vi kände varandra sedan tiden på Coca Cola och skulle se om även kanske Viktor och Pontus var aktuella för att arbeta för dom. Skulle vara sjukt skoj att hamna på samma lager igen :)
 
Skyndade därifrån in till stan igen eftersom jag hade bokat PT-timme klockan 11.00. Och i tid hann jag minsann också. Körde ett hårt men ruskigt skoj pass idag. Benen var helt tömda på energi efteråt.  
 
Ska börja lägga in lite strechtimmar här och där numera också. Hitta tillbaka till vigheten. Målet är att klara både spagat och split.
 
 
Lite senare mot kvällen kände jag mig dock lite småhängig. Magen bråkade och jag vet mycket väl att jag stressat för mycket idag så jag tog mig en nap två timmar.
 
Joinade min kära sambo, det vill säga, Frida ner till Elkjöp därefter eftersom fröken skulle införskaffa sig en padda. Passade även på att handlade lite nyttig mat. Tänk att André (PT) fick pli på mig till slut också..
 
 
Så resterande del av kvällen har gått åt till att laga matlådor. Torsk, lax och sötpotatis. Brunt ris kirrade jag igår. Haha.. har verkligen insett vilken ny värld det är att faktiskt laga mat. Sjukt tråkigt dock. Men det är tammefasiken svårt..
 
Som igår.. då fick jag äta min torsk utan mitt ris för inte visste väl jag att ris tog så lång tid som det faktiskt gjorde att tillaga?
 
Men nu ska jag avrunda och glo serier.
 
På återséende!
 
 

Don't be fooled by everything you see.

"There's some women out there who talk and stare
who never seem to let down their hair
like to past judgment, but they're just scared
and don't know what they're missing, so they better beware."
 
 
Måndagen var ingen vanlig måndag denna vecka. Jag satt inte på bussen ut till Visperud och jobbet.. nej, istället sov jag ut innan jag gick ned till Elixia och körde ett PT-pass och därefter åkte jag vidare till en arbetsintervju.
 
Intervjuen gick bra, det var genom ett bemanningsföretag (vilket jag även var anställd genom när jag arbetade på coca cola) och dom skulle höra av sig om dom hittade ett passande uppdrag åt mig.
 
Laddade upp inför intervjun på  bästa sätt:
 
 
Vilket förövrigt lär vara minst min 20:onde krossade spegel? Jag verkar vilja ha otur i mitt liv.
 
 Kvällen spenderades framför datorn med fruktsallad och pretty little liars innan sovdags.
 
 
Idag kom Louise hit och mötte upp oss sedan tog vi bussen ut till Diplom is och Rignes för att söka jobb. Blev även uppringda av Rett Bemanning som ville att vi skulle komma på intervju imorgon - bokat och klart klockan 09.30 för oss alla tre. 
 
Jag och Frida åkte in till stan och käkade pizzabuffé på Egon och shoppade lite. Fick äntligen med mig L Glutamin som jag letat land och rike runt efter men alla har haft just det slutsålt. 
 
 
Städat och lagat mat har jag även hunnit med. Torskmiddag fick det bli idag. Supergott och jag lyckades väldigt bra måste jag erkänna :)
 
Tänkte passa på att visa er mitt rum här i Oslo:
 
 
Imorgon väntas som sagt först och främst en till arbetsintervju innan jag ska iväg på PT-pass. Kvällen är ännu oplanerad men det hinner nog ändra på sig det med.
 
På återséende!
 
 
 
 

Spill inga tårar för mig mer..

Jag har nog aldrig ätit så mycket onyttigt på så kort tid. Söndagsgotta, vill säga. Vit choklad (vilket jag verkligen föredrar framför vanlig eller mörk choklad), ostbågar och druckit massvis med dricka. Avslutade dessutom det hela med ett greenmål på Max.
 
Men imorgon väntas PT-timme och då lär jag bli straffad för lite av det onyttiga intaget.
 
Jag precis i skrivande stund:
 
 
Iskallt här i Oslo idag och likaså igår. Vi fick några riktigt fina vårdagar men dessvärre verkar kylan vara tillbaka. Snön har i alla fall smält så det är ju ett steg åt rätt riktning.
 
Har även avslutat vårt arbete på Coca Colas lager numera. Känns faktiskt riktigt tråkigt att inte få sitta på bussen imorgon ut till Visperud. Men nu blir det stor prioritering på jobbsökandet igen. 
 
Den levande vs den totaldöda orkidén:
 
 
La ut en bild på våran tidigare aktiva blogg om hur mycket mina armmuskler förändra sig efter någon månad på cola.. och här är resultatet:
 
Då:
 
 
Nu:
 
 
 
Ingen större skillnad direkt, vill säga. Det enda ska ju i sådana fall vara mina underarmar?
 
 
Kommer förresten till Sverige den 28 och blir hemma över påsken :) 
 
 
På återséende!

Mitt hjärta är ditt att förstöra.

Den här veckan har gått i jobbets tecken. Jobbat mellan 15-04 måndag-torsdag. Sen jobbade jag 14-21 idag och imorgon väntas jobb mellan 08-16.
 
Sista officiella dagen på Coca Colas lager idag. Dock så jobbar vi lite övertid imorgon också :)
 
Känns både tråkigt och roligt att sluta. Det roliga är att (när jag väl fått ett nytt jobb) prova ett nytt lager och se hur allt fungerar där och det tråkiga är ju att vi kanske inte kommer jobba tillsammans, alla vi vänner, igen.. samt så trivs jag väldigt bra på Coca cola.
 
Men jag ser framåt. Allting löser sig alltid tillslut. 
 
Träningen har dock fått lida denna vecka. Har dessutom dragit på mig en förkylning.
 
Avrundar med en bild på mig och mina fina vänner på colalagret:
 
 
På återséende!
 
 

RSS 2.0